Maradék zöldségekből zöldségkrém! Pirítóshoz, roston sült húsok mellé is tökéletes!
Hozzávalók:
- egy kis zeller (maradék kb. egy szeletnyi is elég belőle)
- egy sárgarépa
- 2 kk olívaolaj
- 2 ek majonéz
- 1 kk mustár
- só
- bors
Elkészítés:
- A zellert és a sárgarépát megpucolom, majd felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje. Puhára főzöm a zöldségeket. Majd ha megfőtt, leöntöm róla a vizet.
- A zöldségeket botmixerrel simára pürésítem (maradhatnak benne nagyobb darabok), majd sózom, borsozom, hozzáadom a majonézt, mustárt, olívaolajat és jól összekeverem.
- Hűtőbe rakom kb. 1-2 órára, hogy jól összeérjenek az ízek.
Alapreceptként is ezt használom, így bármilyen zöldségkrém elkészíthető belőle.