Sokszor jól esne egy leves este munka után, de a fáradtság erősebb. Na ilyenkor sem adom fel, készítek egy gyors és roppant egyszerű zöldséglevest. Az alábbi recept alapján egy gyors mexikói zöldséglevest. Maximum 15-20 perc alatt kész, és sokkal jobb választás egy ilyen leves, mint a chips-es zacskó felé nyúlni.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma / 1/2 kk fokhagymapor
- 150-200 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 2 dl paradicsomlé / sűrített paradicsom
- 1-2 kisebb jalapeno paprika / 1 db hegyes erős paprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A vörös hagymát apróra vágom, felkarikázom a jalapeno / hegyes erős paprikát. Ha kevésbé rajongsz a csípős ízekért, válaszd a hegyes erős paprikát, de ízlés szerint el is hagyható.
- Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinsztelem, majd mehet rá a mexikói zöldségkeverék, egy gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymanyomóval áttörve, a felkarikázott csípős paprika.
- Sózom, borsozom, majd felöntöm a paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal, és kb. 7-10 dl vízzel. Majd az egészet összeforralom, addig főzöm, míg a zöldségek meg nem puhulnak.