Ez a mennyiség 1 embernek elegendő.
Hozzávalók:
- 80 g búzaliszt / pizzaliszt
- 0,5 ek olívaolaj
- 1 dl langyos víz
- 0,5 tk só
- 0,5 tk sütőpor
- Feltét ízlés szerint (paradicsomszósz, sonka, spenót)
Elkészítés:
- Egy tálba kimérem a lisztet, hozzáteszem a sütőport és jól összekeverem.
- Majd mehet bele a só, olívaolaj, langyos víz és újra jól összekeverem. Lágy, puding állagú tésztát kell kapnunk.
- Egy tapadásmentes serpenyőbe öntöm a tésztát és lefedem fedővel a serpenyőt.
- Közepes hőfokon sütöm a tésztát addig amíg egy picit látszik a szélén, hogy már kezd a folyós állag eltűnni, ekkor megkenem paradicsomszósszal a pizzát, fűszerezem oregánóval, bazsalikommal, és ráteszem a többi feltétet is, a sonkát és spenótot.
- Fedő alatt sütöm még a feltéttel pár percig, majd leveszem róla a fedőt és addig sütöm a tésztát, amíg az alja meg nem barnul.