Néha jólesik egy-egy húsmentes étel is. Ez a vegán egytálétel ráadásul még finom is!
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma / fokhagymapor
- 1 marék spenót (lehet fagyasztott is, ebből kb. 3 golyónyi)
- 1 ek citromlé
- 200 g csicseriborsó (konzerv)
- 1-2 szár újhagyma / zöldhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 db paradicsom (vagy 1 konzerves darabolt paradicsom)
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymákat (vörös- és újhagyma, fokhagyma) megtisztítom és apróra vágom.
- Majd 1 evőkanál olívaolajon megdinsztelem a vöröshagymát egy serpenyőben. Erre mehet a fokhagyma, újhagyma és a spenót. Majd meglocsolom 1 evőkanál citromlével. A spenótot addig kevergetem, míg összeesik. Ha kész, a spenótos-hagymás keveréket félre rakom.
- Egy kevés olívaolajon megpirítom a csicseriborsót. Majd a spenótos-hagymás keveréket hozzáadom a csicseriborsóhoz. Sózom, borsozom, majd lassú tűzön együtt kevergetem őket még 1 percig.
- Ezután hozzáadom a sűrített paradicsomot és darabolt paradicsomot és összeforralom az egészet kb 1-2 perc alatt. Ha túl száraz lenne, egy fél pohár vizet adok a keverékhez.