A tejszínes tészták mindig nagy sikert aratnak. Ez a gyorsan elkészíthető zöldséges változat is ilyen. Nyáron ebédnek is kiváló, a zöldségek miatt kellően friss és mégsem telít el annyira, mint egy zsíros főétel, így diétába is jól beilleszthető.
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db Alpro növényi alapú rizs főzőkrém
- 100 g teljes kiőrlésű spagetti
- só
- bors (citromos bors)
- 2 ek citromlé
- 1 csipet kakukkfű
Elkészítés:
- A teljes kiőrlésű spagettit megfőzőm. Majd ha kész, leszűröm és félre teszem.
- A zöldségeket apróra vágom, majd egy tapadásmentes serpenyőben kevés vízzel megpárolom őket, de akár el is főzhetjük róla a vizet és kicsit megpiríthatjuk a zöldségeket.
- A zöldségeket megszórom sóval, borssal, meglocsolom citromlével, majd megszórom egy csipet kakukkfűvel. Jól összekeverem a zöldségeket a fűszerekkel, majd ráöntöm a rizs főzőkrémet.
- A zöldségekhez hozzáadom a korábban elkészített spagettit, összekeverem és még legalább 5 percig hagyom főni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Az elkészült serpenyős spagetti akár salátával is nagyon finom.