Ma egy könnyen elkészíthető rakott cukkini receptet hoztam nektek. Pillanatok alatt összedobható, az eredmény pedig egy könnyed nyári ebéd vagy vacsora.
A rakott cukkini receptem vegán, tej nélkül készül és glutént sem tartalmaz.
A recept elkészítése egyszerű, a konyhában kevésbé gyakorlottak számára is könnyedén elkészíthető.
Lássuk, hogyan készül:
Hozzávalók:
- 2-3 db cukkini
- 4-5 db paradicsom
- 50 dkg burgonya
- só
- bors
- Zöldfűszeres citromos grill fűszerkeverék (Lelőhely: ALDI)
- kakukkfű
- 1 db vegán tejföl (Dr. Oetker Creme Vega)
Összetevők: Ivóvíz, 30% kókuszolaj, 2,6% szójafehérje, dextróz, természetes aroma, szárított élesztő , tengeri só, savanyúságot szabályozó anyag (Nátrium-citrátok ), baktériumkultúra - 1 db Alpro rizs főzőkrém
Elkészítés:
- A zöldségeket megmosom, majd felkarikázom.
- Egy tepsit kibélelek sütőpapírral (kerámia tepsinél elhagyható). Majd a legalsó réteget végig rakom burgonyával, amelyet meghintek sóval és borssal.
- A következő rétegre már "rendes" rétegeket rakok: Cukkini, Paradicsom, Burgonya, fűszerek.
Minden réteget sózok, borsozok és megszórom kakukkfűvel, citromos zöldfűszeres keverékkel. (Én citromos őrölt bors keveréket használok, de a grill fűszerkeverék is megfelelő hozzá)
Addig rétegezem amíg el nem fogynak a hozzávalók. - Az egészet meglocsolom az Alpro-s rizs főzőkrémmel. (Ízlés szerint, elhagyható)
- Előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 180 fokon 50 perc alatt készre sütöm.
- A sütési idő felénél kiveszem a tepsit és megkenem az étel tetejét vegán tejföllel, majd visszateszem sülni. Amikor szép, aranybarnára sült a teteje, akkor van kész.
Jó étvágyat!
Ha elkészítetted a receptet, írd meg kommentben. :)