Örök klasszikus, amely az egyik legrégibb hagyományos ételünk. Elkészítése könnyű és nem vesz el sok időt a mindennapi életből sem, így egy gyors vacsorának is tökéletesen megfelel, de még a másnapi ebédre is marad belőle, ha nagyobb mennyiséget készítünk.
Igaz, hogy a cukor nem a legegészségesebb hozzávaló, de mértékkel mindent lehet. ;)
Ebben a receptben az étolajat margarinra cseréltem.
Hozzávalók:
- fél fej káposzta / ha kisebb akkor egy egész fej
- 250 g fodros nagykocka tészta
- 1-2 ek kristálycukor
- 2-3 tk margarin
- só
- bors
Elkészítés:
- A káposztát lereszeljük, vagy reszelő hiányában apróra vágjuk. :)
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, majd erre rászórjuk a cukrot. Hagyjuk elolvadni, karamellizálódni.
- Ezután a lereszelt káposztát a serpenyőbe tesszük, jól átforgatjuk a cukros keverékben, majd pirítsuk meg a káposztát. Majd fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt fedő alatt készre pároljuk.
- Közben főzzük ki a fodros nagykocka tésztát sós vízben, ha a tészta elkészült, leszűrjük, majd összekeverjük a pirított, párolt káposztával.
- Ízlés szerint ízesíthetjük még sóval, borssal, cukorral.