Hozzávalók:
A vargabéleshez:
- 1 csomag réteslap
- 150 g cérnametélt
- 50 g margarin
- kölestúró
- 100 g növényi tejföl
- 2 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 marék mazsola
- kevés citromhéj
- olaj
A kölestúróhoz:
- 180 g köles
- 0,5 dl víz
- 50 g margarin
- 2 dl növényi tej
- 1 csomag vaníliás puding
- csipet só
- fél citrom leve
- 2 ek porcukor
- 1 ek vanília kivonat
Elkészítés:
- A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzöm, összekeverem az 50 g margarinnal, majd hagyom kihűlni.
- Elkészítem a kölestúrót. A kölest kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni, hozzáadok egy csipet sót. Ha már puhára főtt, hozzáadom a citrom levét, a porcukrot és a margarint.
- Közben egy tálba öntöm a 2 dl növényi tejet és simára keverem a vaníliás pudingporral, majd hozzákeverem a kölestúróhoz, egészen addig főzöm együtt, míg sűrűbbé nem válik, majd a végén hozzáadom a vanília kivonatot és az egészet félreteszem hűlni.
- A kölestúrót egy nagy tálba teszem, majd hozzáadom a 2 ek cukrot, a vaníliás cukrot, citromhéjat, és tejfölt, valamint a mazsolát és jól összedolgozom. Majd hozzákeverem a cérnametéltet is.
- Egy tepsit kibélelek 3-4 réteslappal, megkenem olívaolajjal őket, majd rákanalazom a tölteléket, majd miután elegyengettem a tölteléket, a tetejét is réteslapokkal zárom.
- Kb. 160 fokon 30-40 percet sütöm.