Sütés nélküli gyorsan elkészülő desszertre vágysz? A kókuszgolyó kiváló erre, az alábbi vegán fehérjeporral készül, de ha neked nincs vagy nem lényeges, hogy proteines legyen, nyugodtan hagyd ki.
Hozzávalók:
- 500 g darált háztartási keksz
- 100 g holland kakaópor (cukrozatlan)
- 2 ek porcukor
- 200 g sárgabaracklekvár
- 1,5-2 dl növényi tej
- 25 g kókuszos vegán protein (elhagyható)
- 100 g kókuszreszelék
- rumaroma
- fél üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
- A darált háztartási kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a sárgabaracklekvárt, a vegán proteint, növényi tejet és a ízlés szerinti rumaromát.
- Jó alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy egy jól gyúrható masszát kapjunk. Ha elsőre túl száraz lenne, adhatunk hozzá folyadékként még növényi tejet vagy a meggybefőtt levéből is önthetünk hozzá.
- A kókuszgolyók megformázásához megvizezhetjük a kezünket, a golyók közepére rakjunk 1 szem meggyet, majd formázzunk belőle golyó formát.
- Majd hempergessük meg a golyókat kókuszreszelékben.
- Kb. 2 órára tegyük hűtőbe a kókuszgolyókat!
Tippek az elkészítéshez:
- Ha teheted, használj házi sárgabaracklekvárt, vagy olyan lekvárt válassz, amelyben sárgabarackdarabok is fellelhetőek, ettől finomabb lesz a kókuszgolyód.
- Ha rumosabban szereted a kókuszgolyót, használhatsz rumot is hozzá. Vagy érdemes a meggyet egy kevés rumba beáztatnod.
- Én Vegan Protein Triplex növényi fehérjét használtam, de használhatsz bármilyen más márkát.