A világ legegyszerűbb tiramisu receptje nálunk tej és tojás nélkül készül növényi alapanyagokból. Eskü, hogy sokkal finomabb, mint ahogyan kinéz. �
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta (kb. 250 g)
- 50 ml kávé
- cukor / édesítő ízlés szerint
- 1 csapott ek porcukor a krémhez
- Schlagfix vegán habkrém 200 ml
- 2 csomag habfixáló
- cukrozatlan kakaópor
- mandula aroma
Elkészítés:
- Először elkészítjük a tiramisuhoz a kávét. Bármilyen kávét használhatsz hozzá. (instant, espresso, koffeinmentes) Ne felejtsd el ízesíteni a kávét cukorral vagy édesítővel, ha ez kimarad, keserű íze lesz a tiramisuban. A kávé ha túl meleg, hagyd hűlni. Majd adj hozzá kevés mandula aromát.
- Következő lépésben elkészítjük a krémet.
Krém hozzávalói: vegán habkrém, habfixáló, porcukor.
A vegán habkrémhez hozzáadjuk a habfixálót, némi cukrot vagy édesítőt és felverjük a habot. A habverést addig folytatjuk, míg a kellő szilárdságot el nem érjük. Ha édesített habkrémet használsz, nem szükséges további édesítő hozzáadása. - A kávéba egyesével belemártjuk a babapiskótákat, majd egy nagyobb zárható dobozba vagy egy tepsibe egymás mellé rakjuk őket.
- A babapiskóta rétegre jöhet egy adag a krémből. Majd ezt szórjuk meg kakaóporral. Én a kakaóporhoz mindig szűrőt használok, így egyenletesebb lesz a végeredmény.
- Majd erre jöhet egy újabb adag kávéba mártott babapiskóta, krém és kakaópor. A rétegezést addig folytatjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- Majd a tetejét zárjuk egy krémes, kakaós réteggel.
*Az édesítés mértéke ízlésfüggő, ezért a kávé és a krém édesítéséhez nem lett külön mérték megadva. �
A krémhez használhatsz még növényi mascarponet is, de így is tökéletes.
Növényi tejszínek:
- Schlagfix vegán habkrém / növényi tejszín 200 ml
- Meggle Creme Patisserie Decor növényi alapú készítmény hab készítéséhez 500 ml / 1000 ml
Figyelem! A Meggle cukrászhab 500 ml tejfehérjét tartalmaz, így az arra érzékenyeknél ez gondot okozhat.