Hozzávalók 2 főre:
Sült édesburgonyához:
- 2 db édesburgonya
- kevés olívaolaj
Tojássalátához:
- 3-4 tojás kisebb tojás
- pár db csemegeuborka
- majonéz
- mustár
- 1 evőkanálnyi szárított petrezselyem
Pirított csicseriborsóhoz:
- 135 g száraz csicseriborsó
- 1 kk só
- kevés bors
- 2 csapott kk őrölt pirospaprika
- 1 negyed kiskanálnyi fokhagymapor
- 1 negyed kiskanálnyi őrölt kömény
- kevés szárított petrezselyem
- 1-2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A pirított csicseriborsó elkészítése:
- 135 g száraz csicseriborsót leforrázok dupla annyi vízzel, hagyom állni 1-2 órán át. Majd felteszem főni és kb. 20 percig főzöm. (ez a lépés kihagyható konzerves csicseriborsó használata esetén)
- Ezután leszűröm és összekeverem a fűszerekkel és az olívaolajjal.
- Majd egy serpenyőben aranybarnára sütöm a csicseriborsót.
Az édesburgonya elkészítése:
- Meghámozom az édesburgonyát, majd félbe aztán negyedekbe vágom.
- Megkenem őket olívaolajjal és 155-160 fokon 20 percig sütöm őket air fryerben vagy légkeveréses sütőben.
Tojássaláta elkészítése:
- Megfőzök 3-4 tojást. Majd megtisztítom őket a héjuktól.
- Ezután kockákra vágom a főtt tojásokat, beteszem egy tálba, és hozzákeverek egy kevés petrezselymet.
- Felaprítok még néhány darab csemegeuborkát is, és ezeket is a tojáshoz adom.
- Ezután teszek hozzá kb. 1-2 evőkanálnyi mustárt és 3 evőkanál majonézt és jól összekeverem a hozzávalókat.
- Ha van rá idő, érdemes néhány órára a hűtőbe tenni a tojássalátát.
Végül az elkészült ételeket egymás mellé téve tálalom némi savanyúsággal.