A chilis bab készülhet hús nélkül is, hús helyett csicseriborsóval. Ha konzerveket használunk, akkor gyorsan elkészül, 20 perc alatt kész. De készíthető nyers csicseriborsóval, babbal és kukoricával is. Ez esetben ezeket előtte érdemes lehet külön megfőzni.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 2 db vörös bab konzerv
- 1 db szuperédes csemege kukorica konzerv
- 1 tasak Maggi mexikói chilis bab alappor
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 2-3 dl víz
- 1 ek kókuszzsír
- kevés só
Elkészítés:
- A vöröshagymát felkockázom, majd egy lábasban felhevítek egy evőkanál kókuszzsírt és üvegesre dinsztelem rajta a vöröshagymát.
- A konzervek levét leöntöm, majd a lábasba öntöm őket.
- Ezután hozzáadom a sűrített paradicsomot és a chilis bab alapot. Majd felöntöm 2 dl vízzel.
Ha kevesebb sűrített paradicsomot használsz, akkor több vízzel kell felöntened. De csak annyi vizet önts rá, hogy épp ellepje. - Majd közepes lángon 20 perc alatt összefőzöm.
Tálalhatjuk teljes kiőrlésű pirítóssal, bulgurral vagy barna rizzsel is.