A gyorsételek talán már a kelleténél jobban is beépültek a hétköznapjainkba. Blogunk egyik fő célja, hogy tanácsokat adjunk az egészséges életmód eléréséhez. Ez nem azt jelenti, hogy az összes eddigi kedvenc ételedtől meg kell szabadulnod.
Viszont sokkal finomabb és ezáltal egészségesebb ételeket készíthetsz, ha magadnak készíted azokat. Így például egy hamburger is sokkal ízletesebb lehet ha Te készíted.
Házi Hamburger Recept
A hamburger buci receptjét ide kattintva olvashatod el. Apró változtatásokat tettem a receptben. A tej helyett mandulatejet használtam, a vaj helyett pedig margarint.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- fokhagyma por / fokhagyma fűszersó
- 2 ek mustár
- 4 ek ketchup
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- (koriander)
Elkészítés:
- A hagymát nagyon apróra vágjuk, vagy kevés zsiradékon megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a darált húshoz.
- Ezután sózzuk, borsozzuk. Egy kevés fokhagymaport rakunk bele. Tehetünk még bele koriandert is, de ez ízlés dolga :)
- Hozzáadjuk a mustárt, a ketchupot és a tojást.
- Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd ha túl nyers lenne még a hús, rakhatunk bele zsemlemorzsát.
- Az összedolgozott masszából húspogácsákat formázunk, majd egy tapadásmentes serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.
A hamburger friss zöldségekkel lesz az igazi. Elkészíthetjük a szokásos hozzávalókkal, de variálhatunk is rajta. Mi az alábbiakat szoktuk belerakni:
- jégsaláta
- vöröshagyma / lilahagyma
- paradicsom
- kígyóuborka
- savanyú káposzta
- csalamádé
Persze ezeket nem mindet rakjuk egy hamburgerbe, de ezeket lehet variálni ízlés szerint.
Ha megvan a hamburger bucink, a húspogácsánk, akkor nincs más hátra mint összerakni a hamburgert.
A buci alsó felére megy a jégsaláta, majd rá a húspogácsa, erre a friss zöldségek és végül a buci teteje.