Hozzávalók:
- 1-2 db póréhagyma
- 2-3 darab sárgarépa
- egy fél csomag újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv gomba (de még jobb a friss gomba, ebből kb. 400 g kell)
- 3 kk gyömbérpor
- 1 negyed kiskanálnyi koriander
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- kevés olívaolaj
- durum rámen tészta vagy vékonyabb típusú durum spagetti tészta
Elkészítés:
- A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát felaprítom, a fokhagymát, póréhagymát és újhagymát felszeletelem. Félreteszem őket.
- Megtisztítom a sárgarépákat, két darabra vágom, majd hosszában kezdem el felaprítani őket. Megtisztítom a gombát is.
- Egy wok serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, majd beledobom a zöldségeket, majd magas hőfokon elkezdem jól lepirítani. Néha megkeverem és megrázogatom a serpenyőt. Addig pirítom, míg egy picit meg nem barnulnak a zöldségek.
- Majd hozzáadok sót, borsot ízlés szerint, 3 kiskanál gyömbért, kevés koriandert, 2 evőkanál szójaszószt. Összekeverem a keveréket, majd átteszem egy fazékba a fűszeres zöldséges keveréket és felöntöm kb. 1,5x-es vízzel.
- Kb. 8-12 perc főzés következik még ezután.
- Közben külön megfőzöm a tésztát, és tálalásnál a tésztára szedem rá a levest.