Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 300 g sütőtök
- 2 db sárgarépa
- 150 g édes kukorica
- 1 ek koriander mag
- 1/2 ek szárított oregánó
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk chili
- 1 csomó újhagyma
- 2 doboz vörösbab konzerv
- 2 db paradicsom
- 1-2 ek citromlé
- só, fekete bors
Elkészítés:
- Előmelegítem a sütőt 200°-ra, meghámozom az édesburgonyát és kb. 2,5 cm-es kockákra vágom őket. Hasonlóképp felszeletelem a sütőtököt is, valamint a sárgarépát karikákra vágom. Majd ezeket egy tepsire teszem a kukoricával együtt.
- Összetöröm a koriandert, hozzáadom az oregánót és egy nagyobb csipet sót és egy kiskanál fekete borsot, majd a keverékkel megszórom a zöldségeket. Meglocsolom az egészet 1-2 evőkanál olíva olajjal, majd 35 percre beteszem a sütőbe 200°-ra, egyébként addig sütöm míg el nem kezdenek barnulni a zöldségek.
- Ezalatt megtisztítom és felaprítom a vöröshagymát, a fokhagymát, majd egy tálba teszem őket és hozzájuk adom a chilit. Megtisztítom az újhagymát is, felkarikázom és azt is hozzáadom.
- Megmosom és felaprítom a két darab paradicsomot is, majd ezt félreteszem egy kis időre.
- Egy serpenyőben 1 evőkanál olíva olajat hevítek, majd rádobom a hagymákat és közepes hőmérsékleten addig sütöm őket míg meg nem puhulnak de még nem kezdenek el barnulni.
- A serpenyőbe öntöm a 2 doboz lecsepegtetett vörösbabot, majd hozzáadom a felaprított paradicsomot is, fűszerezem sóval és borssal majd alacsony hőmérsékleten addig főzöm míg be nem sűrűsödik.
- Ha aranybarnára sültek a zöldségek, a tepsi szélére tolom őket és beleteszem a babos keveréket és visszateszem a sütőbe még 20 percre.
Ehhez az ételhez jól illik egy paradicsomos jellegű kísérő, így egy salsa jellegű szósz készítek hozzá.
Salsa jellegű szósz elkészítése:
1-2 darab paradicsomot összevágok, 2 db újhagymát felkarikázok, ezeket egy tálba teszem majd ráfacsarom 1 citrom levét, hozzáöntök kevés sűrített paradicsomot, épp csak annyit, hogy ne lepje el teljesen, ne legyen túl híg. Jól összekeverem és tálalásig hűtőbe teszem.