Hozzávalók 4-5 pogácsához:
- 150 g vörösbab (lehet konzerv is)
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 kk piros paprika
- 2 kk koriander
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek mustár
- 2 ek ketchup
- 3-4 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A babot előző este beáztattam, és másnap megfőztem, majd hagytam kihűlni és egy aprítóba pakoltam minden hozzávalót és összedolgoztam.
Ha konzervest használsz, akkor a babot már nem kell megfőznöd. :)
2. Majd pogácsákat formáztam belőle és megsütöttem őket olajjal kikent serpenyőben. Olívaolajjal kikentem egy tapadásmentes serpenyőt és ezen sütöm meg a pogácsákat. Mindkét oldalt sütöm pár percig, addig, hogy mindkét oldal picit barnább legyen.
Arra vigyázni kell, hogy ne kerüljön túl sok olaj a pogácsák alá, mert akkor felszívja és ettől széteshet, így elég mindössze kikenni egy serpenyőt valamilyen zsiradékkal.