Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- fokhagymapor / 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 zöldségleves kocka
- 2 tk curry
- 3 közepes piros burgonya
- 1 sárgarépa
- fél doboz csicseriborsó
- 130 g zöldborsó
- 200 g darabolt paradicsom
- 2 marék spenót
- 2 dl víz
Elkészítés:
- Megtisztítom majd felaprítom a vöröshagymát, a fokhagymát. Meghámozom a burgonyát, sárgarépát, majd ezeket kockára vágom.
- Egy lábasban kevés olívaolajon megdinsztelem a vöröshagymát, hozzáadom a fokhagymát, aztán még fél percig dinsztelem tovább.
- Ezután hozzáadom a burgonyát, sárgarépát és a vizet. Amikor felforrt, alacsonyabb hőmérsékletre veszem, hozzáadom a curryt, zöldségleves kockát, a paradicsomot és így főzöm tovább.
- Pár perc múlva hozzáadom a csicseriborsót, zöldborsót és addig főzöm amíg minden zöldség meg nem puhul.
- Az utolsó pár percben hozzáadom a spenótot és jól összeforralom.
Köretnek rizst, barna rizst vagy bulgurt főzök hozzá.