Amikor a hagyományos smoothie-t és a sima zabkását megunom, akkor remek ötlet egy smoothie bowl-t készíteni, amelyben mint a kettő jegyei megtalálhatóak. A smoothie bowl-ban az a legnagyszerűbb, hogy bármivel elkészíthető. Nálam most olyan hozzávalók kerültek bele, amelyeket találtam a konyhában.
Hozzávalók:
- 60 g zabpehely
- 25 g kókuszos növényi fehérjepor
- 2 marék vegyes bogyós gyümölcs
- egy kevés mandulatej
- 1 tk chia mag
- pár szem mazsola (elhagyható)
Elkészítés:
- A gyümölcs egyik felét összeturmixolom kevés mandulatejjel és a chia maggal. Ez lesz a smoothie bowlunk tetejére kerülő folyadék. Sűrűbbnek kell lennie mint egy sima smoothienak. Ezért kb csak annyi tejet öntök rá, hogy ne legyen túl folyós.
- Kimérek 60 g zabpelyhet egy tálba, hozzáadom a vegán fehérjeport és jól összekeverem. Majd leöntöm annyi forróvízzel a keveréket hogy ellepje. Alaposan összekeverem és ha nagyon egybeállna, öntök még rá kevés vizet. Ezután hagyom állni kb. 1-2 percet.
- A zabkása tetejére ráöntöm a korábban összeturmixolt gyümölcsös folyadékot. Majd ráteszem a maradék gyümölcsöt és megszóróm pár szem mazsolával.
A smoothie bowlhoz bármilyen gyümölcsöt használhatsz, legyen az eper, banán, mangó, narancs stb. A díszítéshez használhatsz még kókuszpelyhet, vörösáfonyát, mandulát, mogyorót, chia magot, aszalt gyümölcsöket, 1-2 kocka étcsokoládét.