Reggeli pirítósra, szendvicsalapnak vagy akár főétel mellé is remek választás a padlizsánkrém. Ebben a receptben egy újhagymás padlizsánkrém elkészítését mutatom be.
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1-2 szál újhagyma
- kevés olívaolaj
- 1 tk mustár
- 2 ek majonéz
- só
- fehérbors
- fokhagymapor
- pár csepp citromlé
- 2-3 víz vagy rizstej ha túl sűrű lenne
Elkészítés:
- A padlizsánt meghámozom, majd kockákra vágom, és kevés olívaolajon megpirítom egy serpenyőben.Ha van több időd az elkészítésre, érdemes sütőben sütni a padlizsánt (kb. 50-60 perc 170-180 fokon).
- Felkarikázom az újhagymát, majd ezt is hozzáadom a kockára vágott padlizsánhoz. Néhány percig sütöm őket együtt.
- Majd egy aprítóba teszem a padlizsánt és az újhagymát is, hozzáadom a többi hozzávalót, fűszereket és krémesre turmixolom. Ha túl sűrű lenne adok még hozzá kevés vizet vagy növényi tejet. (Növényi tejből a rizs- zab- vagy mandulatej jobb választás a semlegesebb ízviláguk miatt.)
Tipp: Teljesen vegán padlizsánkrémet készíthetsz vegán majonéz használatával.