A protein palacsinta hallatán mindenkinek az amerikai palacsinta jut eszébe. Azonban mi jobban szeretjük a magyar (vagy európainak is hívott) változatot. Így hát készítettünk egy hagyományos palacsintát proteinnel. Mivel a tészta cukormentes, így diéta alatt vagy sportosabb, aktívabb életmód estén is teljesen beépíthető az étrendbe.
Ebből az adagból kb. 10-12 db palacsinta jön ki.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2,5 dl növényi tej
- 2,5 dl víz / ásványvíz
- 1 csipet só
- 1 adag csokis Vegan Protein Triplex fehérjepor (bármilyen ízesítésűt használhatsz, vaníliás is jól illik hozzá)
- 20 ml olívaolaj
Elkészítés:
- A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverem.
- Majd lassan adagolva a szárazhoz adom az összekevert nedves hozzávalókat. Közben egy habverővel keverem a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy mindig csak egy kis folyadékot adjunk a tésztához, hogy csomómentes legyen.
- Hagyjuk állni a tésztát 10 percig.
- Majd egy tapadásmentes serpenyőbe egy merőkanál segítségével mérjünk ki kis adagokat (ugyanúgy mint a szokásos palacsinta sütésnél.)
- A palacsintát megtölthetjük lekvárral, túróval, túrókrémmel, fahéjas-reszelt almával, pudinggal, nutellával, vagy bármely kedvencünkkel. :)
Ha elkészíted, írd meg nekünk, hogy ízlett! Jó étvágyat kívánunk hozzá!