Ez az egyik legegyszerűbb recept amelyet csirkemellből készíteni lehet.Az édes és a sós találkozása: egy szóval isteni!
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv őszibarack befőtt (lehet üveges vagy konzerv is, ha neked van házi őszibarackbefőtted az a legjobb)
- 10 dkg trappista sajt (szeletelt is lehet)
- só
- bors
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkemellet megmosom és vékony szeletekre vágom, majd egy kicsit kiklopfolom (a sütésnél úgyis összesül, ezért érdemes minél nagyobb szeleteket hagyni).
- A barackkonzervről vagy befőttről leöntöm a levét, majd a barackokat felszeletelem. Kb fél centi vastagra vágom őket.
- Egy jénai vagy kerámia tepsi alját megkenem olívaolajjal, majd ráhelyezem a csirkemell szeleteket, megsózom, megborsozom őket. Majd a csirkemellekre ráhelyezem az őszibarack szeleteket.
- Ez a lépés kihagyható. De még finomabb lesz, ha a tetejére sajtot reszelsz, de akár szeletelt sajtot is rakhatsz a tetejükre.
- Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 30 percig sütöm. Ha sajtot tettél a tetejére, addig süsd míg aranybarna nem lesz a teteje.