Gluténmentesen is elkészíthető! A sörélesztő pelyhet cserélheted sajtra, de ha nem szeretnél sajtot bele tenni, esetleg allergia vagy intolerancia miatt kerülnöd kell, akkor a sörélesztő pehely kiválóan helyettesíti a sajtos ízt.
Köretként és önmagában is remek!
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 2 ek zabpehely
- 7-8 ek liszt (lehet teljes kiőrlésű vagy gluténmentes is)
- 2 ek sörélesztő pehely
- 2 tojás
- só
- bors
- fokhagymapor
- petrezselyem
- 50 ml olívaolaj
Elkészítés:
- A cukkiniket megmosom, levágom két végüket, majd egy nagy tálba reszelem őket. Megsózom és hagyom állni 15-20 percig, hogy levet eresszen. Ha letelt ez az idő, akkor megszabadítom a levétől és alaposan kinyomkodom a lereszelt cukkinit.
- A cukkinihez ezután hozzáadom a sörélesztő pelyhet, a zabpelyhet a lisztet, valamint a 2 tojást.
- Fűszerezem: borsozom, hozzáadok egy kiskanálnyi fokhagymaport valamint petrezselymet. Hozzáöntök 50 ml olívaolajat és jól összekeverem a hozzávalókat.
- Egy kanállal kis lepényeket mérek ki egy tapadásmentes serpenyőbe, majd a lepények mind a két oldalát sütöm pár percig közepes lángon.