Hozzávalók:
- 500 g karfiol
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl kókusztej / növényi főzőkrém
- 2 tk kurkuma
- 1 kk fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
- A karfiolt megmosom, rózsáira szedem, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpirítom őket. Majd félre teszem őket.
- Egy kis fej vöröshagymát apróra vágok, majd egy lábasban kevés növényi zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom az előbb lepirított karfiolt.
- Fűszerezem, megszórom sóval, borssal, 2 teáskanál kurkumával, egy kis kanál fokhagymával és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a karfiolt.
- Mikor felforrt a víz, hozzáöntök 2 dl kókusztejet és összeforralom.
Ezt a lépést egy kókusztejes habarással is ki lehet váltani: hozzáöntöm a növényi tej felét, a másik felét pedig keményítővel kikerevem, majd hozzáadom a leveshez.
A kókusztejet kiválthatod növényi főzőkrémekkel vagy akár kókuszkrémmel is. Ehhez a leveshez kifejezetten illik akár az édesebb ízű kókuszkrém is.