Extra kakaós, elronthatatlan muffin!
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kakaó
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 70 g cukor
- 250 ml növényi tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- egy marék mandula
- egy fél üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
- A lisztet és a kakaóport egy tálba szitálom. Ha nincs szitád, egyszerűen csak keverd össze egymással. A szitálás miatt puhább, pihésebb állaga lesz a muffinnak.
- Majd hozzászitálom a sütőport és összekeverem a liszttel és kakaóporral.
- Ezután hozzáadom a száraz hozzávalókat: sót, a cukrot, majd a nedves hozzávalókat: a növényi tejet, a tojást és az olívaolajat.
- Jól összekeverem az egész masszát. Majd muffin formákba kanalazom őket.
- Majd jöhet rá a "feltét". Én most egy fél üveg meggybefőttet és mandulát használok.
- Egy éles késsel apróra vágok egy marék mandulát. A meggybefőtt felét kiveszem és lecsepegtetem. Majd a muffin tetejét megszórom mandulával és minden formába legalább 4 db meggyet teszek.
- Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. Ha kész hagyom kihűlni.