Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej brokkoli
- 200-250 ml növényi főzőtejszín
- só
- bors
- ízléstől függően egyéb fűszerek: fokhagyma, szerecsendió
Elkészítés:
- A brokkolit megmosom, majd rózsáira szedem. Felteszem főni, annyi vízben, hogy ellepje, majd puhára főzöm. Nem szükséges fűszerezni, ezt később úgyis megtesszük. Ha kész egy botmixerrel (vagy villával) összetöröm. A botmixerrel krémesebb eredmény érhető el, ha valaki ezt jobban szereti, érdemes ezt választani.
- A brokkolihoz hozzáadom a tejszínt, fűszerezem sóval és borssal. Adható még hozzá ízlés szerint fokhagymapor vagy szerecsendió. Majd simára keverem a krémet.
- A csirkemelleket kettévágom,hogy vékonyabb szeleteket kapjak. Ezután kiklopfolom, sózom, borsozom.
- Majd a csirkemellekre kb. 1-2 evőkanálnyi brokkolikrémet teszek a csirkemell méretétől függően, majd ezt a tölteléket elegyengetem a csirkemellen. Ezután felgöngyölöm a csirkemell szeleteket. Ha szükséges fogpiszkálóval átszúrom a csirkemelleket, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
- Előmelegített légkeveréses sütőben 180-190 fokon kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm a csirkemelleket. A sütés után ne felejtsük el a fogpiszkálókat eltávolítani! :)
Krumplipürével tálalva isteni finom! Próbáld ki Te is! :)
Akár serpenyőben, olajban is megsüthető, akár panírozva is. Mi még így nem próbáltuk, de biztosan úgyis kiváló.